Hvem er vi?
JID er den faglige organisation for jordbrugsteknikere, jordbrugsteknologer og studerende samt andre, der har jobs, som normalt ville være varetaget af en jordbrugstekniker eller jordbrugsteknolog.
Foreningens formål
- At varetage medlemmernes løn- og ansættelsesforhold samt faglige og sociale interesser.
- At sikre det enkelte medlem optimal service og støtte gennem individuel eller kollektiv rådgivning i alle faser af arbejdslivet.
- At sikre medlemmerne et godt arbejdsmiljø, såvel fysisk som psykisk.
- At sikre medlemmerne en god indtræden på og fratræden fra arbejdsmarkedet.
- At påvirke uddannelserne i gunstig retning til gavn for både studerende, medlemmer, erhvervet og samfundet ved at øve indflydelse på uddannelsernes tilrettelæggelse såvel i offentlige råd, udvalg m.v., som gennem uddannelsesstedernes uddannelsesudvalg og bestyrelser.
- At medvirke til, at medlemmerne har mulighed for at vedligeholde og udbygge deres faglige kundskaber gennem efteruddannelse og videreuddannelse.
- At fremme medlemmernes kollegiale forhold.
JID beskæftiger sig i meget høj grad med fagpolitik, men ikke med partipolitik eller lands- og kommunalpolitik. JID er baseret på et partipolitisk uafhængigt grundlag.
Historie
En ung organisation
JID opstod ved at 3 foreninger i første omgang, slog sig sammen om et fælles sekretariat. Det var Foreninen af Landbrugsteknikere, LD-foreningen og Foreningen af Gartneriteknikere i Danmark. Dette skete d. 1 januar 1983 og naturligvis med en målsætning, at der senere skulle ske en sammenlægning. Sidstnævnte blev en realitet d. 1. januar 1985, hvor JORDBRUGSTEKNOLOGER I DANMARK (JID) opstod. Foreningen har siden været inde i en meget stabil udvikling med en velkonsolideret økonomi.
JID's medlemmer består af landbrugs- og gartneriteknikere, som for landbrugsteknologers vedkommende uddannes på Erhvervsakademi Aarhus, Erhvervsakademi Sjælland og Erhvervsakademi Lillebælt.
JID meldte sig d. 1 januar 1989 ind i FTF (Funktionæres og Tjenestemænds Fællesråd) og blev dermed tilsluttet FTF's a-kasse ved navn FTF-A. I dette regiog sammen med andre teknikerorganisationer og beslægtede faglige organisationer står JID stærkt idag stærkt rustet til at sikre optimal støtte, varetage medlemmernes løn- og ansættelsesforhold samt faglige og sociale interesser og at sikre medlemmerne et godt arbejdsmiljø, såvel fysisk som psykisk, mm.
Læs alle alle fordele, samt hensigter under "Foreningens formål" i toppen af siden.
Hovedorganisation, A-kasse og pensionssamarbejde
JID er medlem af hovedorganisationen FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og af CO10 (Centralorganisation for Overenskomstansatte i staten), der er organisationernes forhandlingsfællesskab over for Finansministeriet.
JID er tilsluttet FTFa (arbejdsløshedskasse), i hvilken JID's medlemmer er optagelsesberettigede.
På pensionsområdet samarbejder JID med PFA og i forhold til gruppelivsforsikring og helbredssikring samarbejder vi ligeledes med PFA.
Struktur
JID har flere fagpolitiske organer: Generalforsamlingen og bestyrelsen samt underudvalg.
Generalforsamlingen holdes hvert år i marts. Alle medlemmer har adgang og aktive medlemmer er såvel stemmeberettigede som valgbare.
Bestyrelsen består af syv medlemmer, som normalt mødes 6 gange årligt. Bestyrelsens medlemmer vælges på generalforsamlingen. Endvidere vælges to suppleanter, som inviteres til at deltage i bestyrelsesarbejdet.
Studerende deltager i bestyrelsesarbejdet med fire repræsentanter. Oplysninger om opstilling, valg og lignende sker i medlemsbladet "jordbrugsteknologen".
Bestyrelsen har nedsat to udvalg, som tager sig af specifikke emner:
Lønudvalget (LU).
Uddannelsesudvalget (UU).
Værd at vide...
Kørselsgodtgørelse 2024
2024 skattefri kørselsgodtgørelse ved kørsel i egen bil: 3,79 kr. pr.km. Udgør årets kørsel hos den enkelte arbejdsgiver mere end 20.000 km, er satsen 2,23 kr.